Max Reger Concert Winfried Bönig Grote Kerk Zwolle met CD presentatie Piet van Egmond

Op dinsdag 29 november organiseert de bekende Stichting Vox Humana een orgelconcert door Winfried Bönig in de Grote of St. Michaelskerk te Zwolle. Er worden werken uitgevoerd van onder andere Johann Sebastian Bach en Max Reger.

Het concert wordt geopend met een paar korte werken van Max Reger. Daarna kunt u genieten van twee versies van Wie schön leuchtet der Morgenstern. Eén van Buxtehude en één van Karg-Elert gevolgd door Nun komm, der Heiden Heiland van Johann Sebastian Bach, gevat tussen de Praeludium en fuga in c-moll (BWV 546). Het concert wordt besloten met het stuk Abendglocken uit de Weihnachtszyklus van Liszt en ‘last but not least’: de monumentale Koraalfantasie ‘Ein feste Burg’ van Max Reger.

CD Presentatie
Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Vox Humana in samenwerking met de concertcommissie van de Grote Kerk in Zwolle en met de Stichting Piet van Egmond Documentatiecentrum. De laatstgenoemde stichting zal deze avond een nieuwe cd presenteren met orgelmuziek van Max Reger, gespeeld door Piet van Egmond vanuit de Grote of St. Michaelskerk te Zwolle.

De aanvang van het concert is om 20.00 uur. De toegangsprijs in de voorverkoop bedraagt € 17,50 (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is het vrije toegang. Aan de kassa kosten de kaarten € 20,00.

Kijk voor meer informatie op: http://www.stichtingvoxhumana.nl.

© Foto Wikimedia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s