Tweede Max Reger Concert Jan Hage en Arjen Leistra Martinikerk Doesburg

Organisten Jan Hage (Domkerk, Utrecht) en Arjen Leistra (Grote Kerk, Schiedam) geven op zaterdag 3 december een dubbelconcert op het Walcker-orgel uit 1916 in de Grote of St. Martinikerk te Doesburg. Dat doen ze in het kader van het tweedelig Max Reger Festival, georganiseerd door Stichting Vox Humana in de Grote Kerk te Zwolle (afgelopen dinsdag) en dit concert in Doesburg.

Arjen Leistra
Het concert aanstaande zaterdag heeft twee delen. Arjen Leistra begint dit concert met één van de grote koraalfantasieën van Max Reger: ‘Hallelujah, Gott zu loben’. Daarna speelt hij twee werken van Johann Sebastian Bach, die bewerkt zijn voor orgel, gevolgd door drie werken uit Regers opus 67. Hij besluit zijn aandeel in het programma met de grote BACH-fantasie van Max Reger.

Jan Hage
Na de pauze is het de beurt voor Domorganist Jan Hage. Zijn programma begint met de Fantasia en Fuga in d-moll (opus 135b) van Reger. Tussen een paar werken uit opus 67 speelt hij de beroemde Fantasia und Fuga in g-moll (BWV 542) van Bach, bewerkt door Karl Straube. Het concert wordt besloten met de grote koraalfantasie over ‘Wie schön leuchtet uns der Morgenstern’ van Max Reger.

De aanvang van dit concert is om 15.00 uur en de toegangsprijs in de voorverkoop bedraagt 20 euro (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is het vrije toegang. De kaarten aan de kassa zijn 25 euro.

In het tweedelig Max Reger Festival, is dit het laatste concert.

Voor meer informatie en het bestellen van toegangskaarten: stichtingvoxhumana.nl.

© Foto Arjan Hansort (Wikimedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s