Nieuwjaarsconcerten 2017

Eigenlijk zijn de wintermaanden saai voor de gemiddelde orgelliefhebber -en concertbezoeker. Alleen de kerstconcerten en nieuwjaarsconcerten zijn er. Ook dit jaar heeft u weer veel keuze om te komen luisteren naar veel organisten die een nieuwjaarsconcert geven.

Om te beginnen kunt u naar Goes, het allereerste nieuwjaarsconcert van 2017. In de Grote of Maria Magdalenakerk gaat stadsorganist Arno van Wijk het nieuwe jaar beginnen met muziek van Johann Sebastian Bach. Hij speelt onder andere de bekende h-moll (BWV 544), de orgelmis (BWV 676) en de Dorische Toccata.
Het concert begint om 20.00 uur.

Op woensdag 4 januari kunt u genieten van Ronald de Jong in de Oude Kerk te Zoetermeer die ook met Bach het jaar begint op 2 orgels en een klavecimbel.
Aanvang 12.45 uur.

Vrijdag 6 januari speelt Rien Donkersloot ook Bach in de Amersfoortse Sint-Joriskerk. Hij speelt onder andere het Sinfonia uit het Weihnachtsoratorium en de Prelude en Fuga in A-moll (BWV 543).
Aanvang is 20.00 uur.
Dezelfde dag is er om 20.15 uur ook een feestelijk nieuwjaarsconcert door Simon Selling op het Steinmeyer-orgel met medewerking van het damessaxofoonkwartet Vertigo in de Adventskerk te Alphen aan de Rijn.

In de Grote Kerk te Vlaardingen geeft Aad Zoutendijk een nieuwjaarsconcert om 15.00 uur op zaterdag 7 januari.
Om 19:30 uur geeft Peter Eilander het traditionele nieuwjaarsconcert in de Grote of St. Laurenskerk met populaire en klassieke werken. Met onder andere Grote Franse orgelwerken (o.a. de B.A.C.H van Liszt) en enkele koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder.
In de Grote Kerk van Nijkerk is er om 20.00 een nieuwjaarsconcert door Gerwin van der Plaats met orgelwerken en samenzang.
In de Ichtuskerk van Urk geeft Minne Veldman om 20.00 uur een nieuwjaarsconcert.

De keuze is reuze, en… er is nog meer! Wilt u meer nieuwjaarsconcerten bezoeken? Dan moet u de website orgelagenda.nl goed in de gaten houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s